Får plågas i ullproduktion!

"Får plågas i ullproduktion"

"Sveriges största klädkedjor kan inte garantera att merinoull från får, som hålls under plågsamma former, inte säljs i butikerna.

Djuren utsätts för kirurgiska ingrepp som innebär att man flår deras bakdel - utan bedövning. "

"TV4:s samhällsprogram Kalla Fakta har granskat 20 stora klädföretag i Sverige och hur de hanterar inköp av ull från australiska merinofår. Djuren är mycket känsliga för en skadeinsekt vars larver lever i ullen och äter sig igenom fårens hud.

För att förhindra att insekten får fäste genomförs ett kirurgiskt ingrepp på fåren, så kallad mulesing. Det innebär att ett område runt fårens svans skärs bort. Under ingreppet, som genomförs utan bedövning, ylar fåren av smärta. Efteråt stapplar de i väg, blodiga och skräckslagna.

Ingen klädkedja som Kalla Fakta konfronterat i Sverige kan lämna garantier för att ullen de säljer i butikerna inte kommer från skadade merinofår. "

"Tar avstånd"

"Sveriges största klädkedja Hennes&Mauritz har på sin hemsida, som en följd av det granskande reportaget, tagit avstånd från fenomenet med mulesing.

"H&M accepterar inte mulesing, det ingrepp som utförs på merinofår i Australien för att förhindra flugangrepp. Företaget har beslutat att styra inköpen mot andra ursprungsländer och leverantörer i Australien som kan garantera mulesing-fri merinoull", skriver koncernen.

Beslutet är ett slag mot de australiska fårfarmare som förlorar en stor inkomstkälla och som befarar att andra klädkedjor ansluter sig till bojkotten.

Merinofåret är ett tamfår med vit, finkrullig, tät ull och den så kallade merinoullen marknadsförs som någonting mycket exklusivt.

Inslaget sänds på söndagskvällen i TV4 kl. 19.20."


image97
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1910469.ab

Sånt här gör mig så fruktansvärt förbannad

Hur kommer det sig att människan anser sig ha rätten att behandla andra varelser hur som helst?! Hur kan vi blivit så hjärtlösa...


När jag läser den här artikeln kan jag inte hjälpa att sjunka till samma nivå som de som flår dessa får... Kanske borde någon flå dem, Nej så kan vi självklart inte göra, de skulle skapa förskräckelse och chock. Där har vi alltså anledningen att människan föredrar att gå på andra varelser. De är lättare att gå på någon/något som inte kan försvara sig, eller ens har någon som kommer till undsättning!


gästinlägg!

Eftersom Bella Bus inte vart så uppdaterande (?) på sista tiden så då får väl jag stå för det :) Lina här!
Vad ska jag säga... hum.. Bella smetar på läppsyl som en tok och Johan står och pratar om myter och motiv, som vi så duktigt redovisade i tisdags :)
Idag är hon en tomtenissa, med fluff-klackar och röd kofta. Det är väl aldrig för sent för den rätta julstämningen att infinna sig. Frågan är bara, vart är snön? Vi vill ha snööööö!

Idag blir det ki-box och Bella kommer äga alla eftersom  hon tränar MYCKET MER ÄN MIG
Så, nu fick jag det sagt i hennes egna blogg, mohahaha XD

Tack & hej filmjölk

Sten, sax, påse?

image96

"_"

Har fått en sticka, Mathias säger att de inte är någon fara... men jag vet att jag kommer få blodförgiftning och dö!


Hästsvansar och semlor som tema

"Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller hetvägg, är en slags bulle eller bakelse av ljus vetebröd med söt fyllning. Ordet semla var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen, utan fyllning."

Där har vi Wikipedias förklaring på vad en semla är, eller en bit av förklaringen i alla fall, haha de va en förvånansvärt lång text om semlan och dess ursprung....xD

Idag hade vi tema på skolan, blö, triiiiist...

På eftermiddagen pluggade jag religion och efter PH samtalet drog jag till gymmet, de kändes naaajs x)
 
Haha på nått märkligt sett så händer det eller att jag ser alltid konstiga saker på gymmet, idag t.ex haha när jag springer på rullbandet, så är de en spegel precis framför mig, vem kom föresten på den super ideen att ha en spegel precis framför rullbandet, jo men de är klart att man vill se sig själv illröd, svettdrypande å matt när man tränar, vem vill inte liksom? Men i alla fall, jag passade på att andvända den där spegeln till något vettigt haha, nämligen att tjuvkika på de som sprang bakom mig,  de var en man i kanske 40 års åldern, rätt lång å smal och med en hästsvans på huvudet. Brevid rullbanden var de en kvinna som styrketränade, rätt kort och bastant, de skojiga var att mannen med hästsvansen, ja helt enkelt råglodde på henne, hon märkte ingenting men han stirrade som bara den och då och då slickade han sig om läpparna och log lite smått för sig själv, haha lite småroligt tyckte jag.

På vägen hem när jag satt på bussen, såg jag en kvinna med två barn, den ena ungen var väl runt äum, nä men jag har faktiskt ingen aning haha men han satt i en barnvagn som i vilket fall som helst såg alldeles för liten ut, låt pojken gå för 17, vad var kvinnan rädd för att han skulle vricka foten? Barnet va alldeles för gammalt för att sitta i barnvagn, men de va inte de som fångade min blick till att börja med, nej de var de andra barnet, kanske några månader gammal, kvinnan hade ett typ av skynke knutet runt magen och barnet låg iiiiiiii det här skynket.  Det såg fasligt obekvämt ut, å som hon kastade och slängde med den där ungen bak och fram, jag brukar inte fundera över sånt här men plötsligt fick jag en förfärlig lust att gå fram till kvinnan å rycka ner barnet, jag menar de såg VERKLIGEN ut som att ungen skulle ramla, å när hon hade barnet på ryggen, allt jag kunde tänka på var att tänk oooom hon skulle råka luta sig bak i sätet, då skulle hon ju krossa ungjäveln...

Nog om mina konstiga tankar och funderingar, jag måste fortsätta med matten, VILL INTE HA PROV, save me! : ' (

Ha en goooood semeldaaaaag (även om jag själv ifs inte är tokförtjust i semlor haha men jag är väl triiist xD )



Matte, religion och såklart Shakira

Hallu

Sitter i ett grupprum med Matilda,religion och matte som gäller nu, imorrn är de matteprov, usch!

Men religionen ska vara inlämnad på fredag så den måste också påbörjas, huvaligen har ingen lust alls. Kloackan 13.05 har jag PH, sen drar jag till gymmet, ska bli skönt och träna eftersom de va studiedag igår å då pallade jag inte åka till gymmet, fy på mig image95  

Efter gymmet blir de fortsatt plugg, bara matte tror jag, men de får nog vänta tills pappa kommer hem, jag lär inte klara allt själv, de e för svååååårt, jag suger på matte : (

Men men, life is a bitch and then you die...

Plugg nu, puss puss

Och som vanligt en shakira låta att gotta sig i x D haha, tänkte att eftersom jag la ut den engelska versionen av   Whenever, Wherever så måste jag ju lägga ut den spanska, den som jag valde till min spanska uppgift dvs...
Njuuut                                           Suerte

(haha tydligen en låt som Matilda älskade när hon var liten haha <3 )

Hemstudiedag

Hej hopp

Idag är de hemstudiedag, YEEEEEEEEY  Jag måste ifs ändå plugga, men de är på mer slappa villkår, man kan krulla ihopp sig i soffan eller mysa ner sig i sängen medans.

Först ska jag ta tag i idrotten, eller jag har redan börjat med den, nästan klar, wiiiiiiee. De var rätt lätt alla svaren står ju i idrottsboken så de behövs inte särskilt mycket ansträngning, just the way I like it, haha men sen tänkte jag göra klart No uppgifterna, nästan klar där med men de är lite kvar och de är inte lika lätt som idrotten tyvärr, men de ska nog gå vägen ; ).
'
Efter de får jag se hur jag gör, en del matte lär de väl bli med tanke på att de är prov på onsdag, : ' (  JAG VILL INTE, jag är kass på matte och jag hatar prov, därför är matteprov den sämsta kombinationen någonsin. Men men, life is a bitch and then you die eller vad e de man brukar säga, nu ska jag plugga på så jag blir klaaaar å kan njuta lite av min skolfria dag ; D 

Pöss pöss

Shakira racet fortsätter med den låten jag valde till min spanska uppgift, fast de här är den engelska versionen och jag tog den spanska varianten som heter Suerte

  Shakira-Whenever, Wherever


Lucky you were born that far away
So we could both make fun of distance
Lucky that i love a foreign man for
The lucky fact of your existance
Baby I would climb the Andes solely
To count the freckles on your body
Never could imagine there were only
So many ways to love somebody


Le ro lo le lo le
Le ro lo le lo le
Can't you see...I'm at your feet


Whenever, Wherever
We're meant to be together
I'll be there and you'll be near
And that's the deal my dear


You're over, you're under
You'll never have to wonder


We can always play by ear
But that's the deal my dear


Lucky that my lips not only mumble
they spill kisses like a fountain
Lucky that my breasts are small and humble
So you don't confuse them with mountains
Lucky I have strong legs like my mother
To run for cover when i need it
And these two eyes are for no other
The day you leave will cry a river


Le ro lo le lo le
Le ro lo le lo le


At your feet...I'm at your feet


Whenever, Wherever
We're meant to be together
I'll be there and you'll be near
And that's the deal my dear
You're over, you're under
You'll never have to wonder
We can always play by ear
But that's the deal my dear


Le ro lo le lo le
Le ro lo le lo le


We can fly, say it again


Le ro lo le lo le lo le


Tell me one more time
That you're there
Lost in my eyes


Whenever, wherever
We're meant to be together
I'll be there and you'll be near
And that's the deal my dear
You're over, you're under
You've got me head over heels
There's nothing left to fear
If you really feel the way I feel


Whenever, wherever
We're meant to be together
I'll be there and you'll be near
And that's the deal my dear
You're over, you're under
You've got me head over heels
There's nothing left to fear
If you really feel the way I feel



Shakira?!?!?!

Är detta shakira? : O

Svaret är JA, jag är chockad, kan inte förstå att hon ser så anorlunda ut, videon är ifs gammal men ändå, vilken förändring hon har genomgått 

Av shakira:  Ojos asi



Ville bara lägga upp videon, tillbaks till plugget nu!
 

Don't Bother I'll be fine

Igår va jag hemma hos Lina-fina vi hade suuuper mysiigt, åt tacos och äum drog en del slutsatser kring viktiga ämnen eller vad säger du Linus image93 Halv tittade på "Once upon a time in mexico" har sätt den förut men den e faktiskt bra, med bland annat  Antonio Banderas (Zorro )Salma Hayek ( Många grabbars favoriiiit) Och sist men DEFINITIVT inte minst  Johnny Depp (Vad kan jag säga annat än FETT HETT)  När jag kom hem jazzade jag lite till spansk musika haha jag lyssnar FÖR mycke på spansk musik nu för tiden, spanskan tar över mitt liv, de blir shakira oftast för de är väl den mest lättsmälta spanska musiken så att säga haha. Idag har jag knappt gjort något alls... riktigt trist faktiskt men man kan ju  inte ha kul alltid. Så idag får de bli en riktig pluggdag BUÄÄÄÄÄ... vill inteeee.

Men de blir skönt när jag är klar x) man får tänka possitivt

Här kommer ennu en shakira låt, inte på spanska dock men de är en som de flesta känner igen i alla fall

Kyss på er



Don't Bother

She's got the kind of look that defies gravity
She's the greatest cook
And she's fat free (fat free fat free fat free)

She's been to private school
And she speaks perfect French
She's got the perfect friends
Oh isn't she cool

She practices Tai Chi
She'd never lose her nerve
She's more than you deserve
She's just far better than me

Hey, hey

So don't bother
I won't die of deception
I promise you won't ever see me cry
Don't feel sorry

And don't bother
I'll be fine
But she's waiting
The ring you gave to her will lose its shine
So don't bother, be unkind

I'm sure she doesn't know
How to touch you like I would
I beat her at that one good
Don't you think so?

She's almost six feet tall
She must think I'm a flea
I'm really a cat you see
And it's not my last life at all

Hey, hey

So don't bother
I won't die of deception
I promise you won't ever see me cry
Don't feel sorry

Don't bother
I'll be fine
But she's waiting
The ring you gave to her will lose its shine
So don't bother, be unkind

For you, I'd give up all I own
And move to a communist country
If you came with me, of course
And I'd file my nails so they don't hurt you
And lose those pounds, and learn about football
If it made you stay, but you won't, but you won't

So don't bother,
I'll be fine, I'll be fine, I'll be fine, I'll be
fine
Promise you won't ever see me cry(cry cry cry cry y y y y y)

And after all I'm glad that I'm not your type
Promise you won't ever see me cry y

Don't bother,
I'll be fine, I'll be fine, I'll be fine, I'll be
fine
Promise you won't ever see me cry cry cry cry y y y

And after all I'm glad that I'm not your type
(Not your type, not your type, not your type)
Promise you won't ever see me cry cry cry y y y y



SHAKIRA RACE

Okeeej Klockan ääär: 18:37 och nu startar SHAKIRA RACET....
 
De första jag måste göra i är att hitta en låt att översätta sååå nu blir de Shakira musik,


Underneath your clothes

Söt text ju x)


You're a song
Written by the hands of god
Don't get me wrong cause
This might sound to you a bit odd
But you own the place
Where all my thoughts go hiding
And right under your clothes
Is where I find them

Underneath Your Clothes
There's an endless story
There's the man I chose
There's my territory
And all the things I deserve
For being such a good girl honey

Because of you
I forgot the smart ways to lie
Because of you
I'm running out of reasons to cry
When the friends are gone
When the party's over
We will still belong to each other

Underneath Your Clothes
There's an endless story
There's the man I chose
There's my territory
And all the things I deserve
For being such a good girl honey

I love you more than all that's on the planet
Movin' talkin' walkin' breathing
You know it's true
Oh baby it's so funny
You almost don't believe it
As every voice is hanging from the silence
Lamps are hanging from the ceiling
Like a lady tied to her manners
I'm tied up to this feeling

Underneath Your Clothes
There's an endless story
There's the man I chose
There's my territory
And all the things I deserve
For being such a good girl honey

FRI-day

FRI DAG
Hej pussbullar

ÄNTLIGEN FREDAG WIIIIIIIIIIIIIIIIE image88 Idag hade vi historia och religion, religionen handlade om etik och moral, även till stor del om hur vårat samhälle är utformat när de kommer till våld, t.ex när de gäller våldsamma krigsspel.... är de ok? osv osv, huum våldsamma speeel vilka är de som spelar sånna nu igen, vad 17 jag kan inte minnas haha  kaaaaanske Anton och Mathias????image89 Följ i Gurras fotsteg och spela snowboard spel  duktig Gurraimage90(även om de kan hända att våldsammare spel är rätt så underhållande *vissel vissel* )

På morgon WS kämpade Lina på med sin Tyska uppgift, hon skrev om en resa innom europa, som vi två ska göra eller "ska göra", meen de vore ifs superduper mysigt men vi får nog hålla oss innom Sveriges gränser ett tag till haha, men snart är de sommar säger jag baraimage92 image91 

När Religionen va slut så började vi dra oss hemmåt, min och Linas grupp blev klar sist med inlämningsuppgiften haha , baaaaaraaaa Elli å Matilda som sa heejdåå innan dom gick, Puss å gulls på er å bajs på er andra hahaimage93 varför har jag börjat säga bajs? de är fruuuktandsvärt barnsliiiiiiigt... måste sluta med de, fast VISSA, ska inte nämna några namn, säger ju att jag är som en tre-åring *humpf* då får jag ju bete mig som en tre-åring MIHI image94

Jag fick skjuss hem av pappa niiiiiice  Nu sitter jag å gör ingenting ska lyssna lite på shakira haha håller på å skriver om henne och hennes musik och ska även översätta en av hennes spanska låtar, 

Så nu är de Shakira race på den här bloggen, massa bilder på Shakira, massa fakta om Shakira å massor av musik av Shakira 
Gud hjälpe oss haha 


(hon är ju het som få måste man ju ändå säga å Sophie *jaaa jag ska börja stava med PHIE nu men de låter så pluttiluttigt med soffiiiiiii* berättade att hon inte använder något smink alls jaa vad kan man säga annat än HET)
Puss Och Snuss 

RSS 2.0